k4ppa 2011.10.27. 08:44

#20 Shiru!

 

Tudom-tudom ez nem is annyira vicces, mármint a telepátiás képsorhoz viszonyítva. Fontos azonban megjegyeznem, hogy a shiru nem vicces. A shiru véresen komoly, mint amikor már csak egy bukta marad a tepsiben.

Szövegileg nem, hogy nem 3kyuu-s (persze a régi rendszerben, mert egy magamfajta öreg róka csak abban gondolkodik.) hanem teljesen szinten kívül áll. A legegyszerűbb összetételeket néha nem-dzsójós kombinációkkal keverve. Szerencsére a nem dzsójós kanjikat a tanári irgalomból kifolyólag nem kellett azért megtanulni, ezért aztán szinte örültem, ha találtam egyet.

Az utolsó szó jogán még megjegyezném, hogy a kiemelt mondatszilánkocska a Kenpókinenbi-s (SUNTÓ!) részhez tartozik. Amúgy, ha valakit érdekel valami internet-kalóz-bűnöző-tolvaj felrakta a netre.

3kyuu=alsó-középfok (a régi rendszerben négy szint volt, az újban öt van és ott keményebb a 3-kyuu)

Dzsójó kanji: A hivatalosan elfogadott és újságokban, illetve tankönyvekben és iskolákban használt kínai karakterek. Ami halmozza a nemdzsójó karaktereket az már magasirodalom, vagy klasszikus japán. (és a shiru!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karoidai.blog.hu/api/trackback/id/tr133332979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FukuzawaYukichi 2011.10.27. 16:45:00

Még hogy Kenpókinenbi!!! Még a hülyék is tudják, hogy a részlet a Suntó-ból van!!! Na ezt a szart se olvasom többet:((

k4ppa 2011.10.28. 08:04:33

Epic fail. Na azért benhagyom, hogy világcsúfjára kelljen szégyenkeznem...
süti beállítások módosítása